Zakład produkcyjny KORAL S.A.

Światowej klasy przetwórstwo wymaga doskonałych technologii i nienagannych procesów

Na 22 000 m² powierzchni produkcyjnej każdego dnia przetwarzamy 70 ton ryb. Wysyłamy je na 5 kontynentów.

To nie przypadek. To zasługa nowoczesnego parku maszynowego, doskonalenia procesów i restrykcyjnego systemu kontroli jakości.

Nowoczesny park maszynowy
gotowy na każdą skalę zamówień

450 wykwalifikowanych pracowników i 26 nowoczesnych linii produkcyjnych to nasza odpowiedź na różnorodne potrzeby rynku. Zaawansowana technologia wspiera ludzkie doświadczenie i skrupulatność, zapewniając najwyższą jakość w każdej skali produkcji.

Maszyny
filetujące

Automatyczne linie filetujące precyzyjnie wycinają kręgosłup minimalizując straty mięsa tworząc dwa idealne filety.

Komputerowo sterowane maszyny trymujące

Każdy filet jest skanowany i dopierany do niego jest optymalny program trymowania zapewniający wysoką powtarzalność wyrobu.

Usuwanie ości

Dwuetapowy proces usuwania ości opiera się na połączeniu automatyki i manualnej kontroli przez naszych pracowników.

Maszyny nastrzykujące

Równomiernie rozprowadzają solankę w każdym filecie. Wspieramy tym procesem ręczne solenie.

Komory wędzarnicze

Zróżnicowane opcje wędzenia na gorąco i zimno, pieczenie oraz gotowanie na parze.

Komory chłodnicze

Szybkie schłodzenie pomaga zachować naturalne walory ryb, zachowując teksturę i soczystość.

Linie pakujące

Wyposażone w urządzenia rentgenowskie, wykrywacze metali i systemy wizyjne.

Food Safety

Dobra produkcja 
to bezpieczna produkcja

Standardy Food Safety obejmują wielopoziomową
kontrolę na każdym etapie produkcji i pakowania.

Certyfikowani
dostawcy

Spełniają standardy ASC i MSC w zakresie jakości, bezpieczeństwa i zrównoważonej hodowli.

Podział na strefy produkcyjne

Osiągamy najwyższy poziom bezpieczeństwa mikrobiologicznego i skutecznie zapobiegamy Listerii.

Dział kontroli
zarządzania jakością

Wykwalifikowany zespół technologów stale nadzoruje i kontroluje nasz proces produkcyjny.

Systemy
wizyjne

Monitorujemy poprawność etykietowania, zapewniając pełną identyfikowalność produktów.

Urządzenia
rentgenowskie (X-RAY)

Wykrywamy nawet najmniejsze nieprawidłowości w strukturze produktu, wtrącenia i ciała obce.

Wykrywacze metali na
liniach pakowania

Czułe detektory metali na każdej linii pakowania eliminują ryzyko zanieczyszczeń metalicznych.

Bezpieczeństwo
potwierdzone w laboratorium

Każda partia naszych produktów przechodzi badania mikrobiologiczne, w tym testy na obecność Listeria monocytogenes, weryfikowane przez akredytowane laboratoria zewnętrzne.

Świeżość gwarantowana strategiczną lokalizacją

Dzięki lokalizacji w północnej Polsce, ryby z norweskich połowów docierają do nas w 72 godziny. To pozwala nam zachować świeżość niezbędną dla produkcji na wysokim poziomie.

Spełniamy najbardziej rygorystyczne na świecie
standardy bezpieczeństwa produkcji