Sałatka z łososiem wędzonym
Składniki
- 2 cukinie
- Pół szklanki świeżego groszku
- 6 rzodkiewek
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 awokado
- 1 cytryna, starta skórka I sok
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 plastry z łososia
- Sól I pieprz
Przygotowanie
- Pokrój cukinię w długie paski za pomocą obieraczki. Wymieszaj z groszkiem I rzodkiewką w dużej misce.
- Dodaj olej, cytrynę (skórkę I sok) I jogurt. Wymieszaj.
- Warzywa w dressingu I dużego fileta z łososia ułóż na talerzu. Dokończ przyprawiając go pieprzem I posyp koperkiem.
- Cukinia krojona jest w długie paski. Dodaj do niej groszek I rzodkiewkę w dużej misce.
- Zmieszaj olej, awokado, skórkę I sok z cytryny oraz jogurt.
- Warzywa z plastrami łososia ułóż na talerzu. Z dużym filetem z łososia układane są na talerzu.