Firma Firma
Produkty Produkty
Planeta Planeta

Kropla wiedzy

Filetowanie ryby

Filetowanie ryby

Filetowanie ryby należy rozpocząć od pozbycia się łusek
Więcej
JAK USUNĄĆ ŁUSKI Z RYBY?

JAK USUNĄĆ ŁUSKI Z RYBY?

Ryby przed przyrządzaniem należy dokładnie umyć pod zimną, bieżącą wodą, aby pozbawić je śluzu, który mógłby być kłopotliwy przy dalszych etapach..
Więcej
JAK POZNAĆ ŚWIEŻĄ RYBĘ?

JAK POZNAĆ ŚWIEŻĄ RYBĘ?

Ryby w każdej postaci, zarówno te wędzone, smażone, pieczone, duszone, są bardzo zdrowe i powinny stanowić stały element jadłospisu każdego dbającego o zdrową dietę.
Więcej
JAK ZLIKWIDOWAĆ POSMAK MUŁU?

JAK ZLIKWIDOWAĆ POSMAK MUŁU?

Niektóre gatunki ryb cechują się tym, iż mają wyczuwalny posmak mułu. Nie jest to przyjemny aromat i z pewnością psuje on znakomity, naturalny smak ryby
Więcej
SOLENIE I PRZYPRAWIANIE RYB

SOLENIE I PRZYPRAWIANIE RYB

Podstawową kwestią przy procesie przyprawiania ryb, jest uświadomienie sobie, iż smak dobrej, świeżej ryby powinien być dominujący w potrawie i nie należy przytłaczać go nadmierną ilością lub złym doborem przypraw.
Więcej